Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Zeer hoge ontslagvergoeding én WW ondanks racistische appjes

Een technicus verstuurt racistische plaatjes in een appgroep van collega’s. Die klagen en na onderzoek ontslaat zijn werkgever hem op staande voet. Voor de rechter betoogt de technicus dat de appjes, zoals een afbeelding met een hakenkruis, grappig bedoeld waren.

 

Geen ontslag op staande voet volgens de kantonrechter

De kantonrechter is het niet eens met de werknemer, maar vindt het ontslag wel een te ingrijpende straf. De rechter weegt een smetteloos dienstverband van 20 jaar mee. De werkgever moet hem daarom weer aan het werk laten, op straffe van een dwangsom, maar die weigert dat en gaat in hoger beroep. Ook het gerechtshof vindt ontslag op staande voet te zwaar. Wel vindt het hof dat het 'voor ieder weldenkend mens duidelijk had moeten zijn dat de berichtjes discriminerend, fascistisch en racistisch waren en kwetsend' in het bedrijf en de samenleving.

 

Toch ontslag vanwege verstoorde arbeidsverhouding

Hoewel het ontslag op staande voet een te zware straf is, verliest de technicus toch zijn baan. In tegenstelling tot de kantonrechter vindt het hof namelijk dat het bedrijf de man wel mag ontslaan op grond van een arbeidsconflict.

Meer over ontslag arbeidsconflict

 

Ontslag met hoge ontslagvergoeding én WW-uitkering

Omdat in dit arbeidsconflict de werknemer niet ernstig verwijtbaar is aan zijn ontslag, houdt hij recht op een WW-uitkering. Ook moet het bedrijf hem een transitievergoeding van € 42.000 en dwangsommen van € 50.000 betalen. Ook ontvangt de man nog achterstallig salaris tot aan de ontslagdatum. Nog eens € 80.000. Totaal ruim € 170.000.

Meer over hoge ontslagvergoeding

 

Dreigt voor u ontslag? Zoekt u juridische hulp?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht NL via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen