Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Hogere transitievergoeding claimen bij rechter

Een kok werkt al 27 jaar voor een restaurant en klimt op tot chef-kok. Dan wordt de onderneming 3 jaar geleden overgenomen door een andere werkgever. Deze vraagt ontslag aan bij UWV wegens economische redenen vanwege de coronacrisis. UWV verleent het ontslag.

Meer over ontslag UWV

 

Conflict over transitievergoeding

Bij ontslag via UWV hebben werknemers recht op de transitievergoeding. UWV doet echter geen uitspraak over de hoogte van de transitievergoeding. De werkgever geeft aan dat de transitievergoeding vanaf 3 jaar terug wordt berekend. De werknemer is weliswaar 27 jaar geleden in het restaurant gaan werken, maar het restaurant is diverse malen verkocht aan een andere eigenaar. De werkgever wilt niet verder teruggaan dan 3 jaar. Dit is een transitievergoeding van 3 jaar * 1/3 = 1 maandsalaris. De werknemer accepteert dit niet en stapt naar de rechter om een hogere vergoeding te claimen.

Meer over hogere transitievergoeding

 

Transitievergoeding berekend vanaf eerste werkdag

De rechter is helder. De onderneming is altijd een restaurant op hetzelfde adres gebleven. De identiteit van het bedrijf bleef gelijk, ondanks de wisseling van eigenaar. De kantonrechter oordeelt dat het sinds 27 jaar gaat om hetzelfde bedrijf. De transitievergoeding moet dan ook betrekking hebben op alle dienstjaren sinds de start 27 jaar geleden. De kok ontvangt 27 jaar * 1/3 = 9 maandsalarissen.

Meer over transitievergoeding berekenen

 

Dreigt voor u ontslag? Wilt u een hogere transitievergoeding?

Raadpleeg de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie