Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Met succes ontslag op staande voet aanvechten

Een werknemer wordt op staande voet ontslagen. De zaak belandt bij de rechter. De werknemer zou -volgens de werkgever- structureel en frequent meer gewerkte uren hebben genoteerd dan gewerkt. De werkgever baseert dit op een vergelijking van de urenstaten met de data van de black box van de auto van de werknemer. Echter, deze vergelijking was gebaseerd op gedeeltelijk onvolledige en ook van elkaar afwijkende data. Het ontslag op staande voet is daarom ten onrechte gegeven, oordeelt de rechtbank.

Meer over ontslag staande voet

 

Geen ontslag op staande voet, WEL een ontslagvergoeding

De werknemer accepteert het ontslag uiteindelijk wel, maar NIET op staande voet. Op zijn verzoek kent de rechtbank hem een vergoeding toe vanwege een onregelmatig ontslag. Gelijk aan het loon over de wettelijke opzegtermijn. Ook heeft de werknemer recht op de transitievergoeding. Immers, het einde van de arbeidsovereenkomst was niet het gevolg van ernstig verwijtbaar handelen of nalaten van de werknemer. Tot slot kent de rechtbank een extra ontslagvergoeding toe van € 10.000. Omdat de werknemer NIET verwijtbaar is aan het ontslag, ontvangt hij ook een WW-uitkering.

Meer over wanneer extra ontslagvergoeding

Meer over wanneer WW-uitkering

 

Dreigt voor u ontslag? Onze juristen helpen u

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie