Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslagvergoeding voor dronken vakkenvuller

Een vakkenvuller verschijnt dronken op een etentje voor de medewerkers. Zijn leidinggevende stuurt hem weg en vervolgens rijdt de medewerker tegen zijn auto aan. Wat volgt is een woordenwisseling en een worsteling tussen de mannen. De vakkenvuller krijgt een klap in het gezicht. Uiteindelijk neemt de politie de medewerker mee.

 

Ontslag op staande voet voor vakkenvuller

Na een schorsing en eigen onderzoek ontslaat de supermarkt de werknemer op staande voet. Daarmee gaat de man niet akkoord en stapt naar de rechter. Volgens de vakkenvuller had hij niet veel gedronken en was hij zachtjes en per ongeluk tegen de auto van zijn leidinggevende aangereden. Volgens het bedrijfsreglement had hij eerst een waarschuwing moeten krijgen.

Meer over ontslag staande voet

 

Hoger beroep wijst ontslagvergoeding toe voor vakkenvuller 

In eerste instantie verliest de werknemer zijn rechtszaak. Maar het gerechtshof Amsterdam denkt hier anders over. Volgens het hof had de supermarkt de man - gezien het bedrijfsreglement- inderdaad niet mogen ontslaan, maar moeten volstaan met een lichtere straf. Het hof draait het ontslag niet terug, maar veroordeelt de werkgever wel tot betaling van achterstallig loon en een vergoeding van € 1.500 wegens onterecht ontslag. Ook moet het bedrijf hem verwijderen uit het interne waarschuwingssysteem.

Meer over ontslag hoger beroep

 

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie