Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Zelf ontslag of ontslag door werkgever?

Een werknemer krijgt een contract voor 7 maanden in een horecabedrijf. Volgens de werkgever zegt de werknemer 1 maand later mondeling op in een gesprek met zijn werkgever. Die stuurt hem een eindafrekening. De werknemer appt dat hij tijdens het gesprek is ontslagen. De werkgever beweert echter dat hij zelf ontslag nam. Uiteindelijk treffen de twee elkaar bij de kantonrechter en daarna in hoger beroep. Het is in elk geval duidelijk dat het dienstverband naar aanleiding van het gesprek direct is beëindigd. De dag na het ontslag zond de werknemer nog een vraag aan zijn werkgever over welke uitkering hij kan aanvragen nu hij ‘wegens ziekte is ontslagen’. De werkgever had kunnen begrijpen dat de man dacht dat hij was ontslagen. Maar de werkgever deed niets om dat misverstand recht te zetten.

 

Transitievergoeding + vergoeding voor onregelmatig ontslag

De oud-werknemer heeft in elk geval recht op een transitievergoeding. De vergoeding voor het onregelmatige ontslag zou normaal het gehele loon over de resterende duur van de overeenkomst (6 maanden, ruim € 11.000) zijn. Maar omdat de werknemer maar 1 maand in dienst is geweest, verlaagt het Hof dit bedrag naar 3 maanden (€ 5.500). De oud-werknemer vond direct na het ontslag nieuw werk. Omdat hij al een vergoeding voor het onregelmatige ontslag ontvangt, lijdt hij dus geen inkomensschade door zijn ontslag. Er is volgens het Hof daarom geen reden voor een extra ontslagvergoeding.

Meer over transitievergoeding berekenen

  

Dreigt voor u ook ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl

 

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen