Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Zelf ontslag nemen en een transitievergoeding eisen bij de rechter

Een altijd positief beoordeelde werknemer raakt uit de gratie bij een nieuwe leidinggevende. Die constateert integriteitsschendingen. Eerst proberen werkgever en werknemer er samen uit te komen via een vaststellingsovereenkomst.

Meer over ontslag via vaststellingsovereenkomst

 

Het lukt echter niet om een onderlinge regeling te treffen en de werknemer neemt vervolgens zelf ontslag en kaart de zaak aan bij de rechter.

 

Werknemer eist transitievergoeding + extra vergoeding

Voor de kantonrechter vindt de werknemer dat zijn werkgever zich ernstig verwijtbaar heeft gedragen. Hij eist daarom de wettelijke transitievergoeding en een extra vergoeding. De kantonrechter wijst de eisen af. De werknemer gaat in hoger beroep. Volgens de werknemer is hij slachtoffer van pesterijen en intimidaties door zijn werkgever. Hij valt over het onderzoek door het externe bureau naar de integriteitsschendingen. Dat er geen vaststellingsovereenkomst is getroffen, was wat hem betreft de laatste druppel.

 

Hof wijst eisen af: geen transitievergoeding, geen extra ontslagvergoeding voor werknemer

Het hof oordeelt dat het afketsen van de vaststellingsovereenkomst niet voldoende is om een ontslag te rechtvaardigen. Als de werknemer niet akkoord gaat met het ontslagvoorstel van zijn werkgever, kon hij dit afwijzen en de behandeling van zijn zaak afwachten. Hij was bovendien geschorst, dus de dagelijkse zware gang naar het werk was niet aan de orde. Het hof wijst de eisen van de werknemer af. De werknemer ontvangt geen enkele vergoeding én moet de kosten van de procedure betalen.

Meer over ontslagvergoeding eisen bij kantonrechter

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie