Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Geen ontslag voor bijklussende ambtenaar

Een ambtenaar sluit met zijn werkgever de Belastingdienst een vaststellingsovereenkomst. In de vaststellingsovereenkomst is afgesproken dat de ambtenaar bij ontslag een vertrekpremie ontvangt. Als werkgevers teveel personeel in dienst hebben, worden vaststellingsovereenkomsten gebruikt om vrijwillige ontslagregelingen vast te leggen. Daarmee voorkomt de werkgever gedwongen ontslag. De werknemer ontvangt meestal een vertrekpremie die hoger is dan de wettelijke transitievergoeding.

Meer over vaststellingsovereenkomst vrijwillig ontslag

 

Ambtenaar werkt nog 2 jaar door, start tussentijds met nevenactiviteiten

De einddatum ligt 2 jaar verder. In de tussenliggende periode blijft hij als ambtenaar werken bij de Belastingdienst. Een maand na het ondertekenen van de vaststellingsovereenkomst start de belastingambtenaar een eenmanszaak voor financiële administratie. Zijn teamleider zegt hem dat hij geen activiteiten mag ontplooien die in het verlengde liggen van de activiteiten van de Belastingdienst, zoals het invullen van aangiftes. Vervolgens probeert de Belastingdienst bij de rechter om de belastingambtenaar te ontslaan. Volgens de werkgever gedraagt de ambtenaar zich niet zoals van een ambtenaar verwacht mag worden door het verrichten van verboden nevenwerkzaamheden.

Meer over ontslag verboden nevenactiviteiten

 

Ambtenaar mag niet ontslagen worden van Rechtbank

De kantonrechter houdt rekening met het uitzonderlijk lange dienstverband van 42 jaar. Hij functioneerde altijd goed zonder incidenten. Ook rekent de rechter de gevolgen mee die ontslag volgens de vaststellingsovereenkomst heeft. Het dienstverband zou sowieso 2 jaar later eindigen. De kantonrechter oordeelt dat de man verwijtbaar heeft gehandeld, maar niet zodanig dat ontslag gerechtvaardigd is. Het verzoek tot ontslag wijst de rechter daarom af.

 

Dreigt voor u ontslag? Ontvangt u een vaststellingsovereenkomst?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie