Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Vaststellingsovereenkomst afgewezen door werknemer

Een medewerker krijgt een nieuwe functie aangeboden. Zijn werkgever geeft hem een terugkeergarantie. De werknemer wilt na een tijdje inderdaad terug naar de oude functie, maar de werkgever weigert dit. De werknemer kan wel een andere baan krijgen binnen hetzelfde bedrijf, maar hij wil zijn oude baan terug.

 

Volgens de werkgever was de terugkeergarantie hier niet voor bedoeld. Voorwaarde voor terugkeer was dat de nieuwe functie niet naar ieders tevredenheid werd vervuld. Daar is echter geen sprake van. Volgens de werkgever werd de werknemer pas ontevreden toen bleek dat hij geen salarisverhoging kreeg. De werkgever wilt de werknemer ontslaan en legt hem een vaststellingsovereenkomst voor, maar de werknemer negeert die.

Meer over ontslag via vaststellingsovereenkomst

 

Werkgever vraagt ontslag aan via kantonrechter

De werkgever verzoekt vervolgens de kantonrechter de werknemer te ontslaan. De kantonrechter vindt echter dat de werknemer zich niet verwijtbaar gedroeg. Immers, de werkgever zette de terugkeergarantie zelf op schrift. Dat de werknemer vooral ontevreden blijkt over de arbeidsvoorwaarden van de nieuwe functie, verandert dit niet. De kantonrechter wijst het verzoek om ontslag af. De werknemer blijft dus in dienst. Het bedrijf moet de werknemer toelaten tot zijn oude werkplek, op straffe van een dwangsom van € 1.000 per dag. Als de werkgever de werknemer alsnog wilt ontslaan, zal de werkgever een sterk verbeterde vaststellingsovereenkomst moeten aanbieden.

Meer over onderhandelen vaststellingsovereenkomst

 

Dreigt ontslag? Heeft u een vaststellingsovereenkomst ontvangen?

Teken niet zonder overleg met een jurist. Neem contact op met Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie