Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Geen ontslag na “fysiek geweld” door leraar

Een leraar deelt een tik uit aan een leerling die erwten rondgooit. De leraar toont direct berouw en biedt zijn excuses aan de leerling aan. Echter, de leraar meldt het incident niet aan zijn directie.

 

Werkgever vraagt ontslag via kantonrechter

De scholengemeenschap vindt dat de leraar verwijtbaar handelde en vraagt de kantonrechter om ontslag. Volgens de school is het vertrouwen in de docent dermate beschadigd dat hij ook niet is te herplaatsen in een andere vestiging. De werkgever wil de leraar zo snel mogelijk ontslaan zonder transitievergoeding.

Meer over ontslag zonder transitievergoeding

 

Leraar gaat in verweer tegen ontslag

Volgens de leraar deelde hij geen klap uit, maar maakte hij een vegende beweging waarbij hij alleen het haar van de leerling raakte. Zijn actie mag worden bestraft, vindt hij. Ontslag vindt hij echter te ver gaan. Voor de kantonrechter maakt het niet zo veel uit of de leraar sloeg, of het haar van de leerling heeft geraakt met een vegende beweging. Hij had sowieso geen fysieke reactie mogen geven op het gedrag van de leerling. De leraar had het incident moeten melden, ook als de protocollen dit niet duidelijk voorschrijven. Hiermee is een arbeidsconflict ontstaan.  

Meer over arbeidsconflict en ontslag

 

Arbeidsconflict leidt NIET tot ontslag

Een arbeidsconflict betekent niet meteen ontslag. De kantonrechter vindt dat de werkgever geen onderbouwing geeft voor het standpunt dat de leraar niet is te herplaatsen. Het ontslagverzoek wordt afgewezen. De leraar blijft in dienst. De werkgever moet de kosten van de ontslagprocedure betalen.

  

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mailen naar info@transitievergoeding.nl.

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie