Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Geen ontslag voor het misbruiken van de zakelijke NS-kaart

Een gemeente-ambtenaar krijgt een NS Card. Hiermee kan zij reizen per trein. Haar privéreizen worden netjes met haar salaris verrekend. Dan ontdekt de gemeente dat € 3.500 is afgeboekt voor een Greenwheels huurauto. Zij had zich met haar privégegevens aangemeld bij de verhuurdienst. Omdat zij dacht dat dit nodig was voor haar aanmelding, gebruikte zij ook haar NS Card. Ze belooft de kosten te vergoeden. Toch stapt de gemeente naar de rechter, want die geloofde weinig van haar verhaal. Inzet? Ontslag wegens ernstig verwijtbaar handelen plus een arbeidsconflict.

Meer over arbeidsconflict ontslag

 

Ambtenaar krijgt geen ontslag

De rechter ziet in dat de vrouw verwijten zijn te maken. Maar toch acht de rechter het mogelijk dat de kosten voor de huurauto per ongeluk bij de werkgever terechtkwamen. Ook vindt de rechter het arbeidsconflict geen ontslaggrond. Want de gemeente gaf geen waarschuwing. Ook deed zij geen pogingen om het arbeidsconflict op te lossen. De gemeente moet de ambtenaar weer laten werken op straffe van een dwangsom van € 100 per dag. De ambtenaar moet de kosten voor het autogebruik terugbetalen aan de gemeente.

Meer over ontslag aanvechten bij de rechter

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie