Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Hogere ontslagvergoeding in hoger beroep voor ontslagen directeur

Een museum krijgt een nieuwe directeur. Die wil een minder commerciële koers. Vreemd, vindt de zittende commercieel directeur, want dat beleid is juist zo succesvol. Dit resulteert in onderlinge spanningen en een arbeidsconflict. Een bemiddelingspoging mislukt en de commercieel directeur krijgt ontslag.

Meer over ontslag arbeidsconflict

 

Werkgever ‘ernstig verwijtbaar’ gehandeld, daarom hoge ontslagvergoeding in hoger beroep

De kantonrechter oordeelt dat het museum de commercieel directeur inderdaad mocht ontslaan. Met slechts een reguliere ontslagvergoeding van € 16.000. De getergde commercieel directeur gaat in hoger beroep. Ook het hof vindt dat ontslag terecht is. Immers, er was sprake van een verstoorde samenwerking tussen de beide directeuren. Echter, het hof oordeelt ook dat het museum ‘ernstig verwijtbaar' handelde bij het ontslag. De top zou geen serieuze poging hebben ondernomen om de samenwerking te verbeteren. Het museum moet de commercieel directeur daarom een extra ontslagvergoeding van € 60.000 betalen. Plus circa € 9.000 aan achterstallig salaris tijdens de opzegtermijn. Dat is aanzienlijk minder dan de € 630.000 die de commercieel directeur had geëist.

Meer over hogere ontslagvergoeding, ook voor u?

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie