Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Dubbele baan…2 keer ontslag…Geen WW-uitkering!

Een man werkt als ICT’er in 2 banen tegelijk. Hij had een functie bij een verzekeraar, maar ging eveneens aan de slag bij een automatiseringsbedrijf voor een stevig salaris. Zijn nieuwe werkgever ontdekt door een tip dat de ICT’er zijn oude dienstverband nooit had beëindigd. Kortom, 2 fulltimebanen met dus ook 2 salarissen. Door corona werkte hij veel thuis en kon hij de dubbele banen uit het zicht houden.

 

Geen recht op WW-uitkering, vanwege verwijtbaar ontslag

Na een confrontatie door zijn tweede werkgever stelde hij dat hij het aantal uren waarvoor zijn beide werkgevers hem betaalden, daadwerkelijk had gerealiseerd. Hij zou in de avonden en weekenden doorwerken. Na ontdekking verloor de werknemer beide banen, en daarmee zijn beide inkomens. Hij had beide ontslagen aan zichzelf te wijten, dus verviel zijn recht op een WW-uitkering.

Meer over wanneer recht op WW-uitkering 2022

 

Terugbetalen salaris

Het bedrijf sleept de ICTér voor de rechter voor in totaal € 120.000 aan allerlei schadevergoedingen. De kantonrechter oordeelt dat deze claim buiten proportie is. Uiteindelijk moet de ex-werknemer het automatiseringsbedrijf € 33.000 terugbetalen aan onterecht ontvangen salaris.

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie