Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslagzaken 2022

In 2022 waren er minder werkgerelateerde conflicten dan in de jaren ervoor. Bij Achmea Rechtsbijstand waren er in 2020 34.000 meldingen van werkgerelateerde zaken, zoals ontslag. In 2022 ging het om 24.000 meldingen. Door de overspannen arbeidsmarkt zijn er in veel sectoren personeelstekorten. Daarom kiezen werknemers er eerder voor om een nieuwe baan te zoeken als een arbeidsconflict dreigt. Ook werkgevers zijn -vanwege het personeelstekort- voorzichtig met het ontslaan van personeel. Bij ziekte en re-integratie spelen mentale klachten vaker een rol. Ook speelt een arbeidsconflict of te hoge werkdruk regelmatig mee bij verzuim.

Meer over arbeidsconflict ontslag

 

Gemiddelde ontslagvergoeding in sociaal plan: 1,8 * transitievergoeding

De werkgeversvereniging AWVN heeft onderzoek gedaan naar de ontslagvergoedingen in een sociaal plan. De gemiddelde ontslagvergoeding in een sociaal plan is een transitievergoeding met een factor van 1,8. Met andere woorden: de transitievergoeding wordt met 1,8 verhoogd. Bij ontslag via UWV of kantonrechter ontvangt u de transitievergoeding. In sociaal plannen worden dus hogere ontslagvergoedingen afgesproken. 

Meer over transitievergoeding berekenen

Hogere transitievergoeding, ook voor u

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie