Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Geen ontslagvergoeding voor strafrechtelijk veroordeelde werknemer

Een beveiliger van een containerbedrijf krijgt een celstraf van 7 jaar. Hij is betrokken bij drugsmokkel in de Rotterdamse haven. Vervolgens trekt de overheid haar toestemming in om voor een beveiligingsorganisatie te mogen werken. Zijn werkgever stelt ontslag voor. Dit weigert de beveiliger. Dus blijft hij formeel in dienst, zonder werk te verrichten. Zijn werkgever stopt de salarisbetalingen.

 

Werkgever verzoekt rechter om ontslag

De werkgever stapt naar de rechter. Daar legt de beveiliger een tegeneis op tafel: doorbetaling van salaris, inclusief een opzegtermijn van 4 maanden en een ontslagvergoeding: € 92.000 in totaal. De man betoogt dat hij 20 jaar goed functioneert en maar één keer een ‘misstap' deed.

 

Ontslag zonder ontslagvergoeding

Op achterstallig salaris heeft hij geen recht. Immers, hij heeft niet meer voor het beveiligingsbedrijf gewerkt door het plegen van strafbare feiten. Ook een ontslagvergoeding en transitievergoeding loopt hij mis. De rechter erkent het lange, vlekkeloze dienstverband, maar kwalificeert de drugssmokkel beslist niet als iets kleins. De werknemer heeft ernstig verwijtbaar gehandeld.

Meer over ontslag zonder transitievergoeding

 

Krijgt u te maken met ontslag? Heeft u vragen?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U spreekt direct een jurist. Of mail uw vraag naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie