Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslagvergoeding van 1 jaarsalaris voor ontslagen ziekenhuis-directeur

Een directeur van een ziekenhuis vertoont aantoonbaar grensoverschrijdend gedrag richting een medewerkster. Hij zou ‘affectieve gevoelens’ hebben getoond. De medewerkster voelt zich daardoor onveilig. Voor het ziekenhuis genoeg reden om de directeur te ontslaan.

 

Ontslag met een vaststellingsovereenkomst

De directeur werkt mee aan het ontslag, mits hij een ontslagvergoeding meekrijgt. Na overleg tussen de juristen volgt ontslag met wederzijds goedvinden. Het ziekenhuis is verplicht om een ontslagvergoeding uit te keren met inachtneming van de Wet normering topinkomens. De hoogte van de ontslagvergoeding is 1 jaarsalaris, dit is wettelijk de maximale ontslagvergoeding. De hoogte ontslagvergoeding en overige afspraken worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.

Meer over vaststellingsovereenkomst ontslagvergoeding

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met Juristen ArbeidsRecht NL via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail uw vraag naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie