Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Hoge ontslagvergoeding van € 50.000 euro na grensoverschrijdend gedrag van werkgever

Een werkgever knuffelt om de haverklap met werknemers. Eén daarvan accepteert dit grensoverschrijdende gedrag niet en stapt naar de rechter. De inzet? Ontslag met een hoge ontslagvergoeding.

Meer over wanneer hoge ontslagvergoeding

 

Onacceptabele omgangsvormen

De werkgever noemt de ‘knuffelcultuur’ een ‘familiaire omgangsvorm’. Maar de kantonrechter is helder: dit kan niet door de beugel. Uit getuigenverklaringen komt naar voren dat alleen de directeur knuffelt. De andere werknemers doen dat onderling absoluut niet. De kantonrechter vindt het gedrag zeer kwalijk. Er is sprake van ernstig verwijtbaar handelen door de werkgever. De werkgever verweert dat de werknemer nooit verteld heeft problemen te hebben met het ongewenste gedrag. Dat legt de rechter naast zich neer. De kantonrechter geeft de werknemer gelijk: ontslag op eigen verzoek. De werkgever moet een ontslagvergoeding van € 50.000 betalen plus een transitievergoeding van € 6.000.

Meer over zelf ontslagvergoeding opeisen via rechter

 

Zelf ontslag nemen en toch een ontslagvergoeding ontvangen?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht NL via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail uw hulpvraag naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie