Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Hoge ontslagvergoeding van 184.000 voor werknemer na gelijk bij kantonrechter

Een werknemer van softwarebedrijf Chipsoft ontvangt na een arbeidsconflict 184.000 aan vergoedingen. De kantonrechter stelt de werknemer in het gelijk en stelt dat de werkgever ernstig verwijtbaar heeft gehandeld door geen mediator in te schakelen bij een arbeidsconflict.

 

Door ziekte ontstaat arbeidsconflict, werkgever volgt advies bedrijfsarts niet op

De vrouw werkt meer dan 20 jaar voor de automatiseerder Chipsoft. Zij was assistent van de directeur HR. Na een vakantie bleek zij overbelast en kwam met een burn-out thuis te zitten. Na het opstarten van de re-integratie om weer rustig aan het werk te gaan, ontstond er spanning met haar leidinggevende. De bedrijfsarts adviseert om een mediator in te schakelen om het arbeidsconflict op te lossen. De werkgever weigert dit advies op te volgen en verwijt de werknemer een negatieve opstelling. Ook verlaagt de werkgever de maandelijkse bonus en het basissalaris. Ook moet ze haar leaseauto inleveren. De vrouw gaat niet akkoord en vecht de maatregelen aan bij de kantonrechter. Ze zet in op ontslag met een forse ontslagvergoeding.

Meer over zelf ontslag vragen bij kantonrechter

 

Werkgever drijft arbeidsconflict op de spits, moet hoge ontslagvergoeding betalen

Volgens de kantonrechter was er zeker sprake van een arbeidsconflict en had de werkgever inderdaad een mediator moeten inschakelen. Dit vindt de kantonrechter ernstig verwijtbaar van de werkgever. Met het intrekken van de bonus en het verlagen van het salaris, heeft de werkgever het arbeidsconflict laten escaleren. De kantonrechter stelt dat het er 'alle schijn van' heeft dat Chipsoft het conflict willens en wetens heeft laten escaleren om zo tot een ontslag te komen. Bij ziekte heeft een werknemer 2 jaar ontslagbescherming, waar de werkgever mogelijk onderuit probeerde te komen. De kantonrechter is van mening dat er geen vruchtbare samenwerking tussen werkgever en werknemer meer mogelijk is en besluit tot ontslag. De werknemer wordt fors gecompenseerd:

• Transitievergoeding € 79.000

• Extra schadevergoeding van € 45.000 vanwege ernstig verwijtbaar handelen door werkgever

• € 60.000 euro aan onterecht ingehouden salarissen en bonussen

Meer over hogere ontslagvergoeding

Meer over ontslag arbeidsconflict

 

Heeft u te maken met een arbeidsconflict? Zoekt u juridische hulp?

Neem contact op met Juristen ArbeidsRecht NL via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail uw hulpvraag naar info@transitievergoeding.nl.

 

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie