Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Meer arbeidsconflicten in 2023

Niet alleen arbeidsconflicten, ook andere hulpvragen op het gebied van arbeidsrecht zijn in het eerste halfjaar van 2023 toegenomen. Dit blijkt uit onderzoek van Achmea Rechtsbijstand. In het algemeen is het aantal juridische vragen toegenomen, niet alleen voor arbeidsrecht. Het geldt bijvoorbeeld ook voor conflicten met aannemers over verbouwingen, verduurzaming van woningen en de plaatsing van zonnepanelen. Dat heeft er enerzijds mee te maken dat er meer verbouwd en verduurzaamd wordt. Ook worden mensen mondiger en claimen ze vaker hun recht.

 

Hoge werkdruk: meer arbeidsconflicten

De overspannen arbeidsmarkt en hoge werkdruk leidt tot arbeidsconflicten tussen werkgever en werknemer. Er worden (te) hoge eisen gesteld, hetgeen spanningen teweeg brengt. Bij arbeidsconflicten laten medewerkers zich eerder gelden dan vroeger. Er is sprake van verharding in geschillen. Dat speelt tussen mensen onderling, maar dus ook tussen werkgever en werknemer. Als het arbeidsconflict niet meer onderling op te lossen is, zoekt de werknemer vaak juridische hulp.

Meer over arbeidsconflict

 

Juridische informatie wordt online gevonden

Nederlanders halen hun juridische informatie steeds vaker op internet. Ook wordt juridische hulp vaak via internet ingeschakeld. Het aantal online meldingen is bij Achmea Rechtsbijstand in 1 jaar tijd met 50% gestegen.

 

Heeft u een arbeidsconflict met uw werkgever? Zoekt u hulp?

Neem contact op met de gespecialiseerde juristen van Juristen ArbeidsRecht NL. Bel 088 20 50 899 en U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail uw vraag naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie