Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Hoge ontslagvergoeding € 200.000 voor onder druk gezette secretaresse

Een vrouw werkt 20 jaar zonder één klacht voor een groot automatiseringsbedrijf. Dan komt ze door de te hoge werkdruk thuis te zitten. Ze probeert het weer, maar al direct lopen de spanningen met haar directeur op. De automatiseerder negeert de bedrijfsarts die aanraadt de situatie te verbeteren.

 

Uiteindelijk meldt de werkneemster zich volledig ziek

Ze wil de arbeidsovereenkomst beëindigen. De werkgever negeert dit verzoek, maar stopt de betaling van de maandelijkse bonus. Ook verlaagt de werkgever haar basissalaris met 30% en de bedrijfsauto moest zij inleveren.

 

Bedrijf krijgt twee keer ongelijk bij rechter 

De vrouw stap naar de rechter. Zij eist het beëindigen van het dienstverband. Ook eist zij betaling van achterstallig salaris, ontslagvergoeding en bonussen. Zij stelt dat zij extreem gepest is. Echter, het IT-bedrijf beargumenteert daarentegen dat de vrouw zelf aanstuurde op een vertrek. Daarom zou ze nergens recht op hebben. De kantonrechter schuift alle argumenten van de werkgever aan de kant. De werkgever heeft ernstig verwijtbaar gehandeld. Het bedrijf moet de werkneemster € 185.000 aan ontslagvergoeding en achterstallige beloningen betalen. Ook in hoger beroep verliest het bedrijf de zaak. Het hof oordeelt dat de werkgever verwijtbaar heeft gehandeld. Het verhoogt de ontslagvergoeding met € 20.000. Uiteindelijk moet het bedrijf de vrouw in totaal € 205.000 betalen.

Bereken Ontslagvergoeding

 

Dreigt voor u ook ontslag? Vraag advies aan Juristen ArbeidsRecht Nederland

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie