Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Na “promotie” toch ontslag: ontslagvergoeding van € 37.000

Een financial controller krijgt van zijn werkgever het aanbod om zijn arbeidsovereenkomst over te zetten naar de nieuwe BV van het bedrijf. Ook wordt hij CFO en statutair bestuurder van de nieuwe BV. Al snel krijgt hij een brief van de werkgever die stelt dat hij niet voldoet aan de verwachtingen als CFO. De werkgever zegt het vertrouwen op en vraagt ontslag aan.

 

Werkgever handelde niet verkeerd, aldus kantonrechter

De CFO stapt naar de kantonrechter en eist een ontslagvergoeding van anderhalve ton. Hij stelt dat de promotie bedoeld was om de lat zó hoog te leggen dat er genoeg redenen zouden zijn om hem te ontslaan. Maar de kantonrechter oordeelt dat niet vast is komen te staan dat op het moment van de overdracht van de arbeidsovereenkomst naar de nieuwe BV, en de promotie, een redelijke grond voor ontslag al actueel was. De kantonrechter bepaalt dat de arbeidsovereenkomst 4 maanden langer zou hebben geduurd als de werkgever de “normale” route had genomen. Deze inschatting leidt tot een ontslagvergoeding van € 37.500.

Meer over opzegtermijn ontslag

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899 en spreek een jurist. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

Meer over werkwijze Juristen Arbeidsrecht Nederland

 

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie