Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Hoogzwangere medewerkster in opleiding onterecht ontslagen: € 10.000 ontslagvergoeding

Een hoogzwangere verpleegkundige in opleiding krijgt vlak vóór haar zwangerschapsverlof op staande voet ontslag. Volgens de werkgever zouden de resultaten onvoldoende zijn. Ook kon zij de opleiding niet binnen 2 jaar afronden. Verder was haar ziekteverzuim toegenomen, aldus de werkgever. De vrouw eist voor de rechter een vergoeding van € 25.000. Zij stelt dat het ging om het beëindigen van een arbeidsovereenkomst waarbij de wettelijke regels zijn genegeerd. Maar volgens de zorgorganisatie betrof het een leerovereenkomst.

 

Vrouw krijgt gelijk van het Hof: € 10.000 vergoeding

De kantonrechter geeft de thuiszorgorganisatie gelijk: de opleiding stond centraal, dus was er geen sprake van een arbeidsovereenkomst. De vrouw gaat met succes in hoger beroep. Het hof stelt dat de zorgorganisatie de regels voor ontslag niet heeft gevolgd. En omdat zij tijdens het ontslag zwanger is, geldt er een opzegverbod. De vrouw krijgt € 10.000 als ontslagvergoeding toegekend. Verder moet de thuiszorgorganisatie de rechtszaak en het hoger beroep vergoeden, een bedrag van € 3.000.

Meer over ontslagvergoeding berekenen

 

Dreigt voor u ook ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

 

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie