Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Transitievergoeding geëist en gekregen ondanks weigering werkgever

De rechtbank heeft een werkgever veroordeeld tot het betalen van de transitievergoeding. De werkgever claimde dat het onverantwoord was de transitievergoeding te betalen wegens slechte financiele situatie.

 

Ontslag na 2 jaar ziekte, toch weigert werkgever transitievergoeding te betalen

De werkgever vroeg een ontslagvergunning aan via UWV na 2 jaar ziekte van werknemer. UWV verleende toestemming voor het ontslag, waarna werknemer ontslag kreeg. Werkgever weigerde transitievergoeding te betalen.

 

Werknemer claimt transitievergoeding via kantonrechter

De werknemer maakte de zaak aanhangig bij de rechtbank. De werkgever stelde dat zij slechts € 1.500,- verschuldigd zou zijn, omdat de kleine werkgeversregeling van toepassing was. Dit houdt in dat dienstjaren voor 1 mei 2013 buiten beschouwing blijven. Voorwaarde is dat de werkgever 25 werknemers in dienst had (kleine werkgever) en ontslag het gevolg is van bedrijfseconomische situatie. Dit verweer faalde omdat de werknemer ontslagen werd vanwege 2 jarige arbeidsongeschiktheid.

 

Werknemer krijgt gelijk en ontvangt transtievergoeding én proceskosten

Ook stelde de werkgever dat de transitievergoeding niet op te brengen was vanwege haar slechte financiële situatie. Dit verweer faalde ook, omdat de slechte financiële situatie niet aangetoond werd door de werkgever. Door de werknemer was bovendien aangetoond dat het bedrijf winst had gemaakt. De transitievergoeding werd toegewezen en de werkgever werd ook veroordeeld tot betaling van de proceskosten.

  

Wordt u zelf ontslagen? Meer informatie of hulp nodig?

Meer info over Transitievergoeding na 2 jaar ziekte

Hulp nodig van arbeidsjurist?

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie