Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ondanks wangedrag op social media geen ontslag

Een hotelmedewerker ziet zijn promotie in het water vallen door een reorganisatie. Zijn boze vrouw gaat op Facebook tekeer tegen de werkgever. De werkgever verzoekt zijn werknemer om de berichten te laten verwijderen. Dat weigert de vrouw. Wel neemt de werknemer afstand van de digitale vuilspuiterij. De werkgever vraagt ontslag aan bij de kantonrechter.

 

Medewerker aantoonbaar verwijtbaar gehandeld
De rechter oordeelt dat de uitlatingen van zijn echtgenote niet voor rekening van de werknemer komen. Echter, door niet mee te werken aan het verwijderingsverzoek, heeft de man verwijtbaar gehandeld, aldus de kantonrechter.

 

25-jarig dienstverband voorkomt ontslag
Uiteindelijk mag de werknemer blijven, oordeelt de kantonrechter. De rechter geeft hem het voordeel van de twijfel omdat de man inmiddels 25 jaar in dienst is. Ook moet hij de berichten alsnog verwijderen en zorgen dat zijn partner geen nieuwe berichten meer plaatst.

 

Meer over ontslag kantonrechter

Meer over afwijzingen ontslag via kantonrechter

 

Arbeidsconflict?
Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U spreekt direct een jurist. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie