Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag op staande voet na bedreigen directeur

Een bedrijfsborrel eindigt minder gezellig: een werknemer voegt zijn directeur toe dat hij deze graag ‘doormidden wilt schoppen’. De directeur verlaat direct de borrel nadat de dronken werknemer bovenop hem springt. De volgende dag geeft de directeur hem ontslag op staande voet. Excuses helpen niet meer. In de ontslagbrief noemt de directie ook een poging tot mishandeling en ernstige bedreiging.

 

Ontslag op staande voet terecht, volgens kantonrechter

De werknemer stapt naar de kantonrechter om zich te verweren tegen het ontslag. Hij is 25 jaar zonder problemen in dienst en lijdt aan suikerziekte. Medici zeggen dat alcohol een suikerpatiënt grof en handtastelijk kan maken. De rechter vraagt zich vervolgens af waarom de man überhaupt alcohol drinkt op de borrel. De rechter oordeelt dat de werknemer de gevolgen van het ontslag moet dragen. Hij moet als suikerpatiënt deze kennis over alcohol en zijn ziekte weten én toepassen. Kortom, zegt de rechter: ernstig verwijtbaar gedrag en een terecht ontslag op staande voet. Werknemer krijgt GEEN transitievergoeding en GEEN WW-uitkering.

 

Meer over ontslag op staande voet

Meer over ontslag op staande voet aanvechten

 

Dreigt ontslag voor u?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U spreekt direct een arbeidsjurist. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

GRATIS check van uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Bestel gratis boek vaststellingsovereenkomst

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellings-overeenkomst en ontslag 2023.


Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Beoordelingen

Klanttevredenheid

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie