Een bedrijfsborrel eindigt minder gezellig: een werknemer voegt zijn directeur toe dat hij deze graag ‘doormidden wilt schoppen’. De directeur verlaat direct de borrel nadat de dronken werknemer bovenop hem springt. De volgende dag geeft de directeur hem ontslag op staande voet. Excuses helpen niet meer. In de ontslagbrief noemt de directie ook een poging tot mishandeling en ernstige bedreiging.
Ontslag op staande voet terecht, volgens kantonrechter
De werknemer stapt naar de kantonrechter om zich te verweren tegen het ontslag. Hij is 25 jaar zonder problemen in dienst en lijdt aan suikerziekte. Medici zeggen dat alcohol een suikerpatiënt grof en handtastelijk kan maken. De rechter vraagt zich vervolgens af waarom de man überhaupt alcohol drinkt op de borrel. De rechter oordeelt dat de werknemer de gevolgen van het ontslag moet dragen. Hij moet als suikerpatiënt deze kennis over alcohol en zijn ziekte weten én toepassen. Kortom, zegt de rechter: ernstig verwijtbaar gedrag en een terecht ontslag op staande voet. Werknemer krijgt GEEN transitievergoeding en GEEN WW-uitkering.
Meer over ontslag op staande voet
Meer over ontslag op staande voet aanvechten
Dreigt ontslag voor u?
Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U spreekt direct een arbeidsjurist. Of mail naar info@transitievergoeding.nl
Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.
Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.
Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.