Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag op staande voet teruggedraaid door rechter

Werkgever ontslaat werknemer op staande voet na vinden geld

Na afloop van zijn werk vindt een security medewerker van Schiphol een bundel bankbiljetten (€ 250). Hij besluit het geld mee te nemen. Zijn werkgever komt erachter  en ontslaat de medewerker op staande voet.

 

Kantonrechter draait ontslag op staande voet terug

Werknemer vecht het ontslag aan bij de kantonrechter. Werkgever verdedigt het ontslag op staande voet en stelt dat de medewerker de vondst direct had moeten melden. De rechter denkt er anders over. Want waarom wacht de werkgever niet even om de werknemer de kans te geven het geld alsnog af te geven? De kantonrechter vindt het ontslag op staande voet niet rechtsgeldig. Werknemer krijgt weliswaar ontslag, maar ontvangt een extra ontslagvergoeding van € 5000 bóvenop de transitievergoeding. Bovendien heeft werknemer recht op een WW uitkering (bij een terecht ontslag op staande voet is geen WW-recht).

Meer over ontslag op staande voet aanvechten

 

Dreigt ontslag op staande voet voor u?

Snelheid is belangrijk. Kom direct in actie. Bel de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U spreekt onmiddellijk een jurist. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie