Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag op staande voet teruggedraaid

Een bakkerswerknemer denkt een leuke practical joke uit te halen. Via Facebook stuurt hij zijn leidinggevende op vrijdagavond een bericht. Hierin wekt hij de indruk de directeur te zijn. Hij schrijft: “Het is één grote bende in de bakkerij. Ik ben in staat om jullie er allemaal uit te gooien. Maandag gesprek op kantoor.”

 

Grap onacceptabel, echter niet genoeg voor staande voet ontslag
De leidinggevende had een slecht weekend. Na aankomst op kantoor krijgt hij door dat hij in de maling is genomen: de baas is niet te bekennen voor het gevreesde gesprek. Hoewel de werknemer toegeeft dat het een grap is, ontslaat de leidinggevende hem op staande voet.

 

Werknemer voert verweer tegen ontslag staande voet
De medewerker voert bij de rechter  verweer tegen het ontslag op staande voet. Deze oordeelt dat de werknemer de ‘grenzen van het acceptabele’ volledig heeft overschreden. Wie zijn werkgever angst aanjaagt voor ontslag wordt zeker niet als grappig gezien, oordeelt de rechter. Echter, de kantonrechter vindt de slechte grap niet zwaar genoeg voor ontslag op staande voet.

Meer over verweer voeren ontslag op staande voet

 

Dreigt ontslag op staande voet?
Voer verweer en haal uw gelijk. De ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland helpen u graag. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl. De eerste hulp is gratis.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie