Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Solliciteren bij concurrent geen reden voor ontslag

Een marketing medewerker gaat actief op zoek naar een andere werkgever. Bij zijn werkgever laat hij tussen de regels door blijken dat hij bijna rond is met de directe concurrent. Zijn werkgever accepteert dit niet en ontslaat de medewerker onmiddellijk. Onder andere vanwege de angst dat de medewerker vertrouwelijke informatie meeneemt naar de nieuwe werkgever.

 

Werknemer vecht ontslag aan bij kantonrechter

De kantonrechter vindt het onvoldoende bewezen dat de medewerker slechte bedoelingen heeft met het solliciteren bij de concurrent. De vaagheid over een mogelijke overstap komt voort uit angst om de zekerheid van de huidige baan op te geven, aldus de kantonrechter. Wel vindt de kantonrechter dat de werknemer niet open handelt. Echter, dit geeft slechts een klein krasje in het vertrouwen.Het opvragen van bestanden met prospects en klanten, vertelt de medewerker, heeft niets te maken met het meenemen van waardevolle informatie. Dat is onderdeel van zijn werk. De ontslagaanvraag van de werkgever wordt afgewezen en de medewerker blijft in dienst.

Meer over ontslag aanvechten kantonrechter

 

Dreigt ontslag voor u ?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U spreekt onmiddellijk een arbeidsjurist. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie