Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Extra ontslagvergoeding wegens kwetsend gedrag werkgever

Mediation na arbeidsconflict lost niets op

Een 60-plus werknemer kan na 20 jaar niet meer tegen het kwetsende gedrag van zijn werkgever. Zoals het maken van kwetsende opmerkingen en het hinten op wegpesten. Een emailbericht hierover van de werknemer wordt door de werkgever volledig genegeerd. De werknemer ziet geen andere weg dan zich ziek melden. Op verzoek van de bedrijfsarts spreken werknemer en werkgever met elkaar, maar die mediation lost niets op. Dus wendt de werknemer zich tot de kantonrechter met het verzoek tot ontslag MET ontslagvergoeding. De getergde werknemer eist een transitievergoeding van 16.000 plus een extra ontslagvergoeding van 28.000. Totaal 44.000. De werkgever erkent dat hij soms uit zijn slof schiet, te wijten aan zijn ‘temperament’.

  

Kantonrechter kent forse ontslagvergoeding toe

De kantonrechter oordeelt dat de werkgever ernstig verwijtbaar handelt. Zowel door het kwetsende gedrag als door het niet aanpakken van het arbeidsconflict. Hij vindt een fikse ontslagvergoeding op zijn plaats. Zijn argumentatie? De werknemer is 63 jaar en kan niet tot zijn pensioen van 66 jaar doorwerken. Hij is deels arbeidsongeschikt, dus loopt zowel inkomen als pensioen mis. De werkgever heeft deze gevolgen kunnen overzien, aldus de kantonrechter. Deze omstandigheden bij elkaar doen de kantonrechter besluiten een ontslagvergoeding van 50.000 toe te kennen. Meer nog dan geëiste 44.000.

Meer over arbeidsconflict ontslag

Meer over extra ontslagvergoeding kantonrechter

 

Dreigt voor u ontslag?

Raadpleeg de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie