Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Snoepjes pikken betekent ontslag voor politie-agent

Strafontslag op basis van ernstige integriteitschending

Een politie-agent verliest zijn baan na beschuldiging van winkeldiefstal. Tijdens zijn werk moet hij naar een winkel en pakt in het voorbijgaan vier snoepjes uit een pot. Eén daarvan steekt hij in zijn mond, de rest verdwijnt in zijn zak. De winkel-medewerker ziet dit en schakelt zijn collega in. De politie kwalificeert de diefstal van het snoep als ‘ernstig plichtsverzuim’. Direct volgt strafontslag (= ontslag op staande voet voor een ambtenaar). Eenmaal voor de rechtbank, komt de rechter tot hetzelfde oordeel. In zijn vonnis neemt hij de volgende argumentatie mee: “De politie mag strenge eisen stellen aan de integriteit van ambtenaren die werkzaam zijn bij het korps.” Zelfs dus als het om enkele snoepjes gaat. Want de rechter vervolgt: “Dat de weggenomen goederen een geringe waarde vertegenwoordigen, doet hieraan niet af.” Het strafontslag kan worden uitgevoerd.

Meer over strafontslag ambtenaar

 

Bent u ambtenaar en dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de gespecialiseerde ambtenarenjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie