Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Direct een andere baan, werkgever wilt transitievergoeding NIET betalen

Een medewerker krijgt ontslag met -conform de CAO- recht op een wachtgeldregeling + een individueel afgesproken transitievergoeding. De wachtgeldregeling is een aanvulling op zijn WW-uitkering. Het goede nieuws is dat de medewerker onmiddellijk een nieuwe baan vindt. Zijn voormalige werkgever weigert vervolgens de transitievergoeding te betalen. Zijn argument? De werknemer krijgt al wachtgeld en zou een dubbele betaling ontvangen (wachtgeld + transitievergoeding). De werknemer accepteert dit niet en stapt naar de rechter om de transitievergoeding op te eisen.

 

Dubbele betaling niet aan de orde

De rechter stelt de medewerker in het gelijk. Het recht op WW en wachtgeld staat los van het recht op de transitievergoeding. Om voor wachtgeld in aanmerking te komen, moet je eerst recht hebben op WW. Maar, als je aansluitend ander werk hebt, vervalt dat recht op WW. Dus heb je ook geen recht op wachtgeld. Die stopt. Een dubbele betaling is dan ook niet aan de orde.  De rechter oordeelt dat de werkgever de transitievergoeding moet betalen. Binnen 1 maand.

Meer over transitievergoeding claimen bij werkgever.

 

Dreigt voor u ook ontslag?  Verzuimt uw werkgever de transitievergoeding te betalen? 
Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail uw vraag naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie