Een werkgever zegt de arbeidsovereenkomst van een buitenlandse manager op. In het ontslaggesprek geeft de werkgever de slechte financiële situatie als ontslagreden. Echter, in de ontslagbrief brengt de werkgever het ontslag als een samen genomen beslissing.
Bewust ‘ontmoedigingsbeleid’ brengt werknemer in de problemen
De werkgever begrijpt in tweede instantie haar foutieve handelswijze en neemt de manager weer in dienst. Wel met een zogenaamd “verbeterplan”. De werkgever laat vervolgens de -in het buitenland werkende en wonende- manager heel vaak naar Nederland komen. Naar al snel blijkt voor nutteloze zaken en niet voor het zogenaamde verbeterplan. Uiteindelijk weigert de manager naar Nederland te komen. Vervolgens ontslaat de werkgever de manager op staande voet.
De kantonrechter geeft de werknemer gelijk
Het ontslag op staande voet is onterecht, oordeelt de rechter. Het verbeterplan blijkt een pestplan. De werknemer krijgt weliswaar ontslag, maar maakt aanspraak op zijn achterstallig salaris, de wettelijke transitievergoeding, de wettelijke rente en een vergoeding van de door de werknemer gemaakte proceskosten.
Meer over ontslag staande voet aanvechten
Dreigt voor u ontslag?
Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl
Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.
Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.
Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.