Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

WW duur vaker verlengd tot 3 jaar en 2 maanden

De wettelijke WW duur wordt in etappes ingekort naar maximaal 2 jaar (= 24 maanden). Deze ingekorte WW geldt vanaf medio 2019. Echter, in CAO’s MAG afgesproken worden dat de WW gerepareerd wordt tot de –oude- maximale duur van 38 maanden (= 3 jaar en 2 maanden). Dit is een verlenging van 14 maanden. Deze reparatie wordt per CAO door vakbonden en werkgeversorganisaties afgesproken.

 

Private WW uitkering, uitgevoerd door Stichting PAWW (Private Aanvulling WW)

Dit heet de private WW uitkering. Deze uitkering van 14 maanden gaat dus in nadat de wettelijke WW- uitkering stopt (na 24 maanden). De werknemer betaalt zelf de bijdrage voor de private WW-uitkering. De werkgever houdt de bijdrage in op het salaris en draagt deze af aan Stichting die de WW-uitkering uitbetaalt (Stichting PAWW, Private Aanvulling WW). De werknemer vraagt zelf de PAWW-uitkering aan 1 maand voorafgaand aan het stoppen van de wettelijke WW-uitkering. Stichting PAWW betaalt vervolgens de uitkering.

 

Steeds meer werknemers vallen onder de langere WW-duur

Voor 2018 verwacht de Stichting Private Aanvulling WW dat voor 1 miljoen deelnemers de langere WW duur gaat gelden. Voor 2019 is de verwachting dat dit nog verder groeit tot ruim 2 miljoen deelnemers. Er zijn steeds meer CAO’s waarin de verlenging wordt afgesproken. Dit geldt o.a. voor werknemers werkzaam bij de banken, verzekeraars, Akzo Nobel, KPN, Tata Steel, Unilever, Unilever, Sabic, Bouw-branche, bepaalde zorginstellingen, etc. Wilt u weten of de langere WW ook voor u geldt ? Zie de website van spaww.nl

Meer over WW duur

Meer over WW duur verlengd tot 3 jaar en 2 maanden

 

Gratis boekje ontvangen  over ontslag en WW? Bestel gratis e book ontslag 2018

 

GRATIS check van uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Bestel gratis boek vaststellingsovereenkomst

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellings-overeenkomst en ontslag 2023.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Beoordelingen

Klanttevredenheid

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie