Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

WW duur vaker verlengd tot 3 jaar en 2 maanden

De wettelijke WW-duur wordt in etappes ingekort naar maximaal 2 jaar (= 24 maanden). Deze ingekorte WW geldt vanaf medio 2019. Echter, in Cao's MAG afgesproken worden dat de WW gerepareerd wordt tot de –oude- maximale duur van 38 maanden (= 3 jaar en 2 maanden). Dit is een verlenging van 14 maanden. Deze reparatie wordt per CAO door vakbonden en werkgeversorganisaties afgesproken.

 

Private WW-uitkering, uitgevoerd door Stichting PAWW (Private Aanvulling WW)

Dit heet de private WW-uitkering. Deze uitkering van 14 maanden gaat dus in nadat de wettelijke WW- uitkering stopt (na 24 maanden). De werknemer betaalt zelf de bijdrage voor de private WW-uitkering. De werkgever houdt de bijdrage in op het salaris en draagt deze af aan Stichting die de WW-uitkering uitbetaalt (Stichting PAWW, Private Aanvulling WW). De werknemer vraagt zelf de PAWW-uitkering aan 1 maand voorafgaand aan het stoppen van de wettelijke WW-uitkering. Stichting PAWW betaalt vervolgens de uitkering.

 

Steeds meer werknemers vallen onder de langere WW-duur

Voor 2018 verwacht de Stichting Private Aanvulling WW dat voor 1 miljoen deelnemers de langere WW-duur gaat gelden. Voor 2019 is de verwachting dat dit nog verder groeit tot ruim 2 miljoen deelnemers. Er zijn steeds meer CAO’s waarin de verlenging wordt afgesproken. Dit geldt o.a. voor werknemers werkzaam bij de banken, verzekeraars, Akzo Nobel, KPN, Tata Steel, Unilever, Unilever, Sabic, Bouw-branche, bepaalde zorginstellingen, etc. Wilt u weten of de langere WW ook voor u geldt? Zie de website van spaww.nl

Meer over WW-duur

 

Gratis boekje ontvangen over ontslag en WW? Bestel gratis e book ontslag & transitievergoeding

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie