Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Docent krijgt toch ontslag, ondanks verweer bij kantonrechter

Kantonrechter oordeelt dat docent terecht ontslagen is

Een docent cultuurwetenschappen krijgt ontslag door de Universiteit van Amsterdam. Hij vecht dit ontslag aan omdat hij overtuigd is ontslagen te zijn door zijn deelname aan studentenprotesten. Echter, de Universiteit van Amsterdam wijst naar inhoudelijke gronden. Terecht, oordeelt de rechter.
 
Docent verzet zich tegen veranderingen 

Wegens slechte resultaten voert de UvA (Universiteit van Amsterdam) een vernieuwing van het onderwijsprogramma in. De docent in kwestie weigert daaraan mee te doen. Hij wilt zijn lessen blijven geven zoals voorheen. Hij voelt zich beperkt in zijn academische vrijheid. Ook beoordeelt hij het ontslag als een afrekening met hem omdat hij heeft deelgenomen aan studentenprotesten. De docent voert verweer bij de rechtbank.

 

Volgens rechter geen aangetoond verband tussen ontslag en studentenprotest De rechtbank oordeelt geen enkel verband te zien tussen zijn ontslag en de studentenprotesten. 'De aanleiding van het arbeidsconflict is gelegen in de wijzigingen in het onderwijsprogramma van de opleiding.' Ook zou de docent niet goed samenwerken met collega's, weigeren werkinstructies op te volgen, gezagsverhoudingen niet accepteren en zich niet houden aan afspraken. De docent wordt ontslagen.  

Meer over ontslag kantonrechter

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

GRATIS check van uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Bestel gratis boek vaststellingsovereenkomst

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellings-overeenkomst en ontslag 2023.


Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Beoordelingen

Klanttevredenheid

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie