Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Negeren van regels alcoholverkoop terechte reden voor ontslag

Voor supermarkten is de regel helder: Geen alcohol verkopen aan jongeren onder de 18 jaar. Dus dient een supermarktondernemer een ontslagverzoek in voor werkneemster ‘Jannette’. In 4 jaar tijd overtreedt zij 6 keer de regels. Wegens haar gedrag ontvangt ze een derde en laatste officiële waarschuwing. Ook tijdens een beoordelingsgesprek krijgt zij de regels opnieuw ingepeperd. Toch verkoopt ze een maand later weer alcohol. Ditmaal vraagt ze wel om een legitimatiebewijs van de 16-jarige mystery guest. Toch verkoopt ze een flesje bier.

 

WEL ontslag, GEEN transitievergoeding, OOK NOG proceskosten betalen

Haar baas verzoekt de rechter om ontslag. De reden? Ernstig verwijtbaar handelen van Jannette. De kantonrechter gaat hier helemaal in mee. Deze stelt dat zij duidelijke informatie en instructies ontving van haar werkgever. Plus diverse waarschuwingen. Jannette verweert zich met de hoge werkdruk. De kantonrechter verwerpt dit. Het ontslag gaat direct in. Ernstig verwijtbaar handelen is bewezen volgens de kantonrechter, dus ontvangt zegeen transitievergoeding. Sterker nog: zij moet de proceskosten van de ondernemer betalen.

Meer over ontslag ernstig verwijtbaar handelen

Meer over geen transitievergoeding

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie