Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag staande voet ambassade-medewerker slecht onderbouwd

Een ambassade-medewerker krijgt na 16 jaar trouwe dienst ineens ontslag, slechts één dag nadat hij zich ziek meldt. De door de ambassadeur aangevoerde argumenten?  ‘Ongeoorloofd afwezig zijn, het beledigen van collega’s en het schenden van het beroepsgeheim.’ Na zijn ontslag op staande voet heeft de medewerker geen recht op een WW-uitkering van UWV.

Meer over ontslag staande voet UWV

 

Geen dringende reden voor ontslag, aldus kantonrechter

De medewerker stapt naar de kantonrechter om het ontslag aan te vechten.Het ontslag mist volgens de rechter concrete onderbouwing. Van het ‘schenden van het beroepsgeheim’ komt geen enkel bewijs op tafel. Het argument van ‘te laat komen’ tracht de ambassade te bewijzen door waarschuwingsbrieven te tonen. De medewerker zou die hebben ondertekend. Echter, de rechtbank ziet tekenen in de brieven die deze als onecht aanmerken. Uiteindelijk oordeelt de rechter dat er geen dringende reden is voor ontslag op staande voet. Ook is het ontslag ‘in strijd met het ontslagverbod wegens ziekte’.

Meer over aanvechten ontslag op staande voet

 

Geen salaris betaald

De Nederlandse rechter heeft gesproken, maar de buitenlandse ambassade in Den Haag weigert het salaris van de onterecht ontslagen medewerker uit te betalen. De ambassade laat de autoriteiten in het buitenland beslissen of ze het vonnis moet volgen. Wordt dus vervolgd.

 

Dreigt voor u ontslag op staande voet?

Snel reageren is heel belangrijk. Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U spreekt onmiddellijk een arbeidsjurist. Of mail naar info@transitievergoeding.nl. Het eerste advies is gratis.

 

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen