Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Terecht ontslag appende buschauffeur

Een vervoersmaatschappij ontslaat een -tijdens het rijden- appende buschauffeur. Hij veroorzaakt een aanrijding, vastgelegd door camera’s in de bus. Het ontslag leidt tot veel verontwaardiging bij zijn collega-buschauffeurs.

 

Buschauffeur stapt naar rechter om ontslag aan te vechten

De chauffeur stapt na zijn ontslag naar de kantonrechter. Hij heeft een lang en probleemloos dienstverband. Ook hoopte hij dat zijn werkgever er rekening mee zou houden dat zijn dochtertje ziek was toen hij het appje las. De werkgever is niet te verwurmen, evenals de kantonrechter. Appen achter het stuur is verwijtbaar genoeg voor ontslag. Wel ontvangt de buschauffeur een transitievergoeding van ruim  € 22.000 vanwege diens verder langdurig onberispelijke (rij)gedrag.

Meer over ontslag aanvechten

Meer over transitievergoeding berekenen

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie