Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Hoge transitievergoeding vlak voor pensioen

Een docent die wegens arbeidsongeschiktheid wordt ontslagen, ontvangt – na behandeling van de ontslagzaak bij de kantonrechter- een ontslagvergoeding van €25.000. De wettelijke transitievergoeding is €75.000, echter de kantonrechter stelt dat de man bijna met pensioen gaat en €25.000 genoeg is om financieel te overbruggen tot AOW-datum. De kantonrechter is van mening dat een volledige ontslagvergoeding in deze omstandigheden onaanvaardbaar is, omdat de vergoeding te hoog zou zijn in verhouding tot de inkomstenderving.

 

Werknemer krijgt gelijk van Hoge Raad en ontvangt €75.000

De werknemer is het oneens en tekent in eerste instantie hoger beroep aan bij  het gerechtshof en stapt later zelfs naar de Hoge Raad (hoogste rechter in Nederland)  als ook het gerechtshof hem in het ongelijk stelt. De Hoge Raad heeft positiever nieuws voor de werknemer: de werkgever mag de werknemer die vlak voor zijn pensioen wordt ontslagen OM DIE REDEN geen lagere transitievergoeding meegeven. Zelfs niet als de ontslagvergoeding hoger uitvalt dan het loon dat de werknemer nog zou verdienen, hetgeen het geval is. Volgens de Hoge Raad kent de ontslagwet WWZ (Wet Werk en Zekerheid) geen maximering van ontslagvergoedingen in deze situatie.  De WWZ kent nauwelijks uitzonderingen. Ook iemand die een nieuwe baan vindt direct na het ontslag, heeft recht op de transitievergoeding. Het oordeel van de Hoge Raad is definitief en kan niet meer aangevochten worden door de werkgever. De docent ontvangt €75.000.   

Meer over transitievergoeding pensioen

Meer over transitievergoeding berekenen

  

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen