Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag na liegen over cv

Een zorginstelling stelt een nieuwe Directeur Zorg aan. Zijn uitmuntende cv geeft de doorslag. Dan blijkt bijna alles op zijn cv bij elkaar gelogen. De zorginstelling ONTSLAAT de directeur en vernietigt ook de arbeidsovereenkomst : juridisch gezien heeft de arbeidsovereenkomst nooit bestaan (wegens nutteloosheid van de arbeidsovereenkomst). De zorginstelling vordert het volledige betaalde salaris terug. De directeur accepteert dit niet en stapt naar de rechter om zijn salaris te claimen. De kantonrechter oordeelt in het nadeel van de werkgever.

 

De zorginstelling gaat in hoger beroep bij het Hof

In deze zaak is het bedrog door de werknemer duidelijk. Echter, aan het wettelijke vereiste van nutteloosheid van de arbeidsovereenkomst is volgens het Hof niet voldaan. Het was namelijk niet zo dat de directeur de werkzaamheden niet kon uitvoeren. De opdracht was ‘kennismaken met de organisatie en een visiedocument opstellen’. Dit heeft hij gedaan. De vernietiging van de arbeidsovereenkomst gaat dus niet door. De zorginstelling kan het betaalde salaris dan ook niet terug eisen. Het eerdere ontslag blijft wel in stand.

Meer over ontslag kantonrechter

Meer over hoger beroep ontslag

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl

 

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen