Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag na liegen over cv

Een zorginstelling stelt een nieuwe Directeur Zorg aan. Zijn uitmuntende cv geeft de doorslag. Dan blijkt bijna alles op zijn cv bij elkaar gelogen. De zorginstelling ONTSLAAT de directeur en vernietigt ook de arbeidsovereenkomst : juridisch gezien heeft de arbeidsovereenkomst nooit bestaan (wegens nutteloosheid van de arbeidsovereenkomst). De zorginstelling vordert het volledige betaalde salaris terug. De directeur accepteert dit niet en stapt naar de rechter om zijn salaris te claimen. De kantonrechter oordeelt in het nadeel van de werkgever.

 

De zorginstelling gaat in hoger beroep bij het Hof

In deze zaak is het bedrog door de werknemer duidelijk. Echter, aan het wettelijke vereiste van nutteloosheid van de arbeidsovereenkomst is volgens het Hof niet voldaan. Het was namelijk niet zo dat de directeur de werkzaamheden niet kon uitvoeren. De opdracht was ‘kennismaken met de organisatie en een visiedocument opstellen’. Dit heeft hij gedaan. De vernietiging van de arbeidsovereenkomst gaat dus niet door. De zorginstelling kan het betaalde salaris dan ook niet terug eisen. Het eerdere ontslag blijft wel in stand.

Meer over ontslag kantonrechter

Meer over hoger beroep ontslag

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie