Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag op staande voet teruggedraaid door de rechter

De werkdruk in een zorginstelling is hoog. Een medewerkster laat medicijnen uitdelen door een onbevoegde collega. Zij meldt dit uitgebreid bij haar leidinggevenden. Dan blijkt dat niet alle medicijnen zijn uitgedeeld. De leiding ontslaat de medewerkster op staande voet.

 

Te hoge werkdruk leidt tot onverantwoord handelen

In een uitgebreide mail heeft de werkneemster de problemen op de werkvloer aangekaart en gevraagd om een oplossing. In een mail aan álle werknemers vraagt de zorginstelling ‘een oplossing aan te dragen als jullie deze hebben.’De werkgever reageert niet adequaat op deze mail, aldus de rechter. De werkgever moet de werknemers veel beter begeleiden. Het ontslag wordt teruggedraaid. Werkneemster komt weer volledig in dienst. Ook moet de werkgever achterstallig loon betalen, 50% verhoogd.

Meer over onterecht ontslag op staande voet

 

Dreigt voor u ook ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie