Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Hoger beroep ontslag ambtenaar kwestie van lange adem

Een griffier wordt ontslagen door zijn burgemeester. Hij verricht in werktijd allerlei ander werk. Vervolgens stapt de verbolgen griffier naar de ambtenaren-rechter om het ontslag aan te vechten.

 

Rechter oordeelt dat griffier terecht is ontslagen

Ook zou de griffier medewerkers en derden ongepast bejegenen. Eveneens zou hij uitgaven hebben gedaan voor zaken die niet aan zijn werk zijn gerelateerd. Voor het onderzoek naar zijn handelen heeft de gemeenteraad externe juridisch deskundigen ingeschakeld. Van de rechter mag de gemeente de kosten van dat onderzoek op de griffier verhalen. De rechter oordeelt dat de griffier terecht is ontslagen.

 

Griffier gaat in hoger beroep

De griffier is het niet eens met het oordeel van de rechter en gaat in hoger beroep. De griffier betoogt dat hij onterecht is ontslagen. Hij claimt dat hij heeft gehandeld op basis van besluiten van de gemeenteraad. De griffier stelt dat de rechter voorbij gaat aan de argumenten die zijn jurist en hij hebben ingebracht. De griffier gaat nu naar de Centrale Raad van Beroep.

 

Hoger beroep kan lang duren

Wanneer de zaak in hoger beroep dient? Dat is nog niet duidelijk. Volgens de griffier kan de procedure nog wel een jaar duren.

Meer over ontslag ambtenaar

 

Dreigt voor u ontslag?
Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie