Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag op staande voet onterecht: werkneemster ontvangt ontslagvergoeding

De eigenaar van een kledingwinkel vertrouwt de ziekmelding van haar medewerker niet. Ze stuurt een onderzoeksbureau op pad. Die ziet dat ze tuiniert bij iemand anders. De medewerker zegt vervolgens wegens ziekte een afspraak met haar werkgever af. De eigenaar denkt genoeg te weten en ontslaat haar. De zaak belandt voor de kantonrechter.

 

Ontslag op staande voet is slecht werkgeverschap, aldus kantonrechter
De medewerker claimt een paar brandnetels uit de tuin te hebben verwijderd. Gewoon, voor een zieke vriend. In haar ogen geen werkzaamheden en zonder betaling. De rechter gaat hierin mee. Vooral neemt de rechter het de werkgever kwalijk dat hij een ongecertificeerd bureau op pad heeft gestuurd om de medewerker te controleren. Hij had zelf met haar moeten praten. Slecht werkgeverschap, vindt de kantonrechter. Bijvoorbeeld loonopschorting was meer op zijn plaats geweest dan direct ontslag. Het ontslag op staande voet is dan ook onterecht. De vrouw ontvangt een ontslagvergoeding.

Meer over ontslag op staande voet aanvechten
 

Dreigt voor u ontslag?
Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie