Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Piloot drinkt teveel en krijgt ontslag zonder transitievergoeding

Uit een blaastest vlak voor een vlucht blijkt een piloot te veel alcohol in zijn bloed te hebben om te mogen vliegen. KLM ontslaat de piloot.

 

Ontslagverzoek bij kantonrechter

De piloot vertelt zijn werkgever dat hij zich aan de 10 uursregel hield (10 uur voor een vlucht niet drinken). En dat hij niet overdreven heeft gedronken. Hij meldt zich ziek en checkt in bij een kliniek die een alcoholprobleem constateert. Nog diezelfde dag kondigt KLM per bief een ontslagverzoek voor de kantonrechter aan. Reden? Zeer ernstige veronachtzaming van zijn arbeidsverplichtingen. Voor de rechter bepleit de piloot een minder strenge sanctie van KLM, want na ontslag als piloot is elders werk vinden erg lastig. Ook beroept de piloot zich op het ontslagverbod wegens ziekte. De alcoholverslaving zou zijn ontstaan door een verstoorde balans tussen werk en privé, plus een slechte bedrijfscultuur.

 

Ontslag terecht, aldus kantonrechter

De kantonrechter vindt dat het ontslag geen onevenredig zware strafmaatregel is. Het beleid van KLM is duidelijk gecommuniceerd met de piloot. Ook was de vliegveiligheid ernstig in het geding. KLM heeft niet willen meewerken aan de re-integratie van de piloot. De kantonrechter vindt niet dat dit KLM is te verwijten. De piloot heeft zijn ontslag aan zijn eigen gedrag te danken. Hij krijgt geen transitievergoeding.

Meer over ontslag via kantonrechter

Meer over geen transitievergoeding bij ontslag

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen