Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslagvergoeding na ONTERECHT ontslag op staande voet

Een zorginstelling ontslaat een medewerker op staande voet. De reden? De incorrecte manier van registratie van gewerkte uren en verrichte arbeid. De ontslagen werknemer vecht het ontslag aan bij de rechter.

 

Volgens rechter heeft werknemer geen intentie om zichzelf te bevoordelen

De rechter oordeelt dat de werkgever terecht zwaar tilt aan een juiste registratie van werkzaamheden. Echter, van de -door de werkgever- aangevoerde fraude is geen sprake. De werknemer is weliswaar onzorgvuldig, maar heeft niet de intentie zichzelf te bevoordelen of de werkgever te benadelen. De rechter vindt de verklaringen van de werknemer waarheidsgetrouw.

 

Fikse ontslagvergoeding

De rechter kent een vergoeding toe van € 25.000. Daarnaast heeft de werknemer recht op de zogeheten gefixeerde schadevergoeding én de transitievergoeding. De gefixeerde schadevergoeding is het salaris over de periode van het ontslag tot de dag waarop de arbeidsovereenkomst bij een normale opzegging, dus rekening houdend met de opzegtermijn, zou zijn geëindigd.

Meer over ontslag op staande voet aanvechten

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie