Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Projectleider onterecht op staande voet ontslagen

Een jonge, 33-jarige projectleider bij een verhuisbedrijf onderhandelt met zijn leidinggevende over ouderschapsverlof. Ze bereiken geen overeenstemming, waarna de verhouding bekoelt. Vervolgens zendt de medewerker -volgens het bedrijf- een 'opruiende app' naar zijn collega’s via de groeps-app. Nog diezelfde dag ontslaat het bedrijf de projectleider op staande voet. De directeur claimt dat de app tot onrust leidt onder de werknemers. Zij weigeren onder andere 2 spoedverhuizingen te doen.

 

Volgens kantonrechter zit directeur fout
Door het ontslag op staande voet verspeelt de projectleider zijn recht op WW. Hij wilt niet terugkeren bij het verhuisbedrijf en stapt naar de rechter om een vergoeding wegens onterecht ontslag af te dwingen en ook zijn WW recht te behouden. De kantonrechter geeft de projectleider gelijk. Volgens de rechter is het app-bericht niet dermate opruiend, dat het een ontslag op staande voet rechtvaardigt. De directeur had voor een minder ingrijpende maatregel moeten kiezen. Het verhuisbedrijf moet de man bijna € 30.000 betalen. Ook draait het op voor de juridische kosten.

Meer over onterecht ontslag op staande voet

 

Dreigt voor u ontslag op staande voet?
Het is belangrijk om het ontslag direct aan te vechten. Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie