Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Oud ambtenaar moet ontslag alsnog slikken

Een ex-topambtenaar van de gemeente Bergen krijgt zijn baan niet terug. Dit besloot de rechtbank in Alkmaar. Hij kreeg ontslag nadat bekend werd dat hij een bedrag van € 165.000 had geleend bij een Alkmaarse projectontwikkelaar. Deze bouwt ook in Bergen, terwijl de ambtenaar betrokken was bij diverse grote bouwprojecten in de gemeente.

  

Topambtenaar vecht zijn ontslag aan

De topambtenaar vecht zijn ontslag aan. Het verzoek van de rechter om eerst met elkaar in gesprek te gaan om er samen uit te komen, wordt door de gemeente Bergen geweigerd. Bij nader inzien was het afsluiten van deze lening 'niet verstandig', gaf de ambtenaar toe. Maar volgens hem is de lening besproken met zijn leidinggevende. De gemeente Bergen ontkent dit. De ambtenaar voert ook aan dat hij zijn geldschieter niet tegen zou komen tijdens zijn werk en daardoor onafhankelijk kon blijven.

  

Rechter wijst verzoek af, ontslag gehandhaafd
De rechter wijst het verzoek tot het terugdraaien van het ontslag af. “Het is niet vast komen te staan dat de projectontwikkelaar voordeel heeft gehad, maar u had de schijn van belangenverstrengeling moeten vermijden en u heeft zich schuldig gemaakt aan ernstig plichtsverzuim."

 Meer over ontslag ambtenaar

  

Bent u ambtenaar? Dreigt voor u ontslag?
Neem contact op met de ambtenarenjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ambtenarenjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie