Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Kantonrechter wijst ontslag voor chauffeur af

Een buschauffeur ziet op een dag een extra pakje OV-buskaartjes van € 100 uit de automaat rollen. De regel is dat hij daar direct melding van maakt, maar volgens de vervoersmaatschappij doet hij dat pas op het moment dat ernaar wordt gevraagd.

 

Na mislukte mediation stapt werkgever naar kantonrechter

Ook na diverse mediation-gesprekken is er volgens de werkgever sprake van een onherstelbare vertrouwensbreuk. Het botert al langer niet meer tussen de leidinggevende en de chauffeur. Maar volgens de kantonrechter is de arbeidsverhouding niet zodanig verstoord dat ontslag de enige uitweg is. Als de chauffeur niet langer met de teammanager door een deur kan, is een andere werkplek een mogelijkheid. Want, zegt de rechter: “Deze busmaatschappij is een grote werkgever met 360 werknemers in Twente, waarvan 330 chauffeurs.”

 

Gevraagd ontslag niet gehonoreerd

De chauffeur geeft zelf ook tijdens de rechtszitting aan in een andere plaats aan de slag te willen. De kantonrechter toont daarvoor begrip: “Dit lijkt op een verbetertraject waarbij een evaluatie plaatsvindt na 6 maanden met de mogelijkheid van ontslag. Herstel van vertrouwen valt niet te vatten in een plan van aanpak, maar zal in de loop van de tijd door het voeren van open gesprekken dienen te gebeuren. Het gevraagde ontslag wordt afgewezen, zodat de chauffeur in dienst blijft.

Meer over arbeidsconflict ontslag

Meer over ontslag kantonrechter afwijzingen

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U spreekt onmiddellijk een arbeidsjurist. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie