Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Universiteitsdocent terecht ontslagen

Een universiteitsdocent wordt ontslagen door de Universiteit van Amsterdam nadat hij eerder op non-actief wordt gesteld. In eerste instantie verklaart de rechtbank Noord-Holland het ontslag geldig. De Universiteit mag de docent cultuurwetenschappen inderdaad ontslaan. De docent gaat in beroep.

  

Volgens Universiteit ontslag op inhoudelijke gronden

Volgens de Universiteit zou de wetenschapper onvoldoende als docent functioneren, niet goed samenwerken met collega's, weigeren werkinstructies op te volgen en gezagsverhoudingen niet accepteren. Zelf beweert de universiteitsdocent dat hij ontslagen is op basis van zijn deelname aan de studentenprotesten. Hij is het gezicht van de bezetting van het Maagdenhuis en het Bungehuis.  Maar de Universiteit geeft aan dat op inhoudelijke gronden is besloten tot ontslag.

  

Ontslag in hoger beroep bevestigd

De rechter geeft in hoger beroep de Universiteit opnieuw gelijk. "Hij moet zich houden aan de inhoud van het onderwijsprogramma. Zijn houding en gedrag maken hem onbekwaam dan wel ongeschikt voor zijn functie," zo luidt het oordeel. "Het college heeft in redelijkheid van de ontslagbevoegdheid gebruik kunnen maken."

Meer over ontslag ambtenaar

  

Dreigt voor u ontslag?
Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

 

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie