Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Verstoorde arbeidsrelatie na echtscheiding in privé

Een man en vrouw vechten elkaar de tent uit na het stranden van hun huwelijk. Ze werken ook samen in een eigen bedrijf, dus stappen ze naar de rechter. De man eist bij ontslag een extra ontslagvergoeding omdat zijn vrouw zich als slecht werkgever gedraagt. Zij wilt niets betalen wegens slecht werknemerschap.

 

Ontslagen echtgenoot eist hoge financiële vergoeding

De directeur vraagt de kantonrechter om ontslag met een transitievergoeding van € 60.000, daarbovenop een extra ontslagvergoeding van € 60.000 en € 12.000 als vergoeding voor juridische kosten. De werkgever, zijn voormalige echtgenote, claimt dat de directeur zich bedient van list en bedrog.

Meer over juridische kosten ontslag

 

Kantonrechter maakt onderscheid tussen zakelijk en privé

De kantonrechter maakt duidelijk dat privé-zaken privé dienen te blijven. Hij is er niet van overtuigd dat de werkgever ernstig verwijtbaar handelt richting de echtgenoot. De gestelde privacyschendingen, de fysieke spionage, het zwartmaken van de directeur en de grove bewoordingen waarin de werkgever zich uitlaat, hebben een relatie tot de privé-sfeer, aldus de kantonrechter.

 

Alléén transitievergoeding voor ontslagen echtgenoot

Kortom, er is GEEN sprake van ernstig verwijtbaar handelen door één van beide partijen. Wel is de arbeidsverhouding verstoord. De kantonrechter ontbindt de arbeidsovereenkomst. Omdat dit gebeurt op verzoek van de werkgever, heeft de directeur recht op een transitievergoeding van ruim € 60.000.

Meer over arbeidsconflict ontslag

Meer over berekenen transitievergoeding

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie