Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Cocaïne tijdens personeelsuitje rechtvaardigt geen ontslag op staande voet

Een medewerker van een uitzendbureau gebruikt cocaïne tijdens een personeelsweekend. Ook biedt ze die een collega aan. Haar werkgever ontslaat haar op staande voet. Onterecht, oordeelt de rechter.

 

De vrouw gebruikt de cocaïne op een kampeerboerderij waar ze met collega’s van de personeelsvereniging een weekendje uit is. Ze biedt de cocaïne aan één andere collega aan. Die accepteert dit en krijgt daarna van de werkgever een officiële waarschuwing. De vrouw wordt op zondagochtend weggestuurd van het uitje. Op maandag krijgt zij ontslag op staande voet.

 

Werkgever moet betalen: loon, transitievergoeding en juridische kosten

De rechtbank oordeelt dat dit te streng is. De rechter noemt de actie van de vrouw ‘weliswaar ongewenst en misschien zelfs strafbaar, maar niet maatschappelijk zeldzaam’. De vrouw gebruikte buiten werktijd. Op haar werk zelf is nooit iets aan te merken geweest. Eveneens is de rechter het oneens met het argument dat het cocaïnegebruik de reputatie van het bedrijf bij klanten zou beschadigen. Het bedrijf moet de vrouw vanwege het onterechte ontslag € 3.100 aan achterstallig loon betalen, naast een ontslagvergoeding van € 3.000 en € 700 aan juridische kosten.

Meer over onterecht ontslag aanvechten

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie