Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag vóór eerste werkdag. Werkgever moet 1 maandsalaris betalen

Een man zou starten in zijn nieuwe baan als teamleider. Hij ondertekent de arbeidsovereenkomst en zegt zijn baan op. Daarna volgt een kennismakingsgesprek met een directe collega-teamleider. De nieuwe werkgever is hierbij aanwezig. De man wordt in dit gesprek geconfronteerd met geruchten over zijn houding bij zijn vorige werkgever. De nieuwe collega komt helaas niet goed door dit gesprek heen. Een paar dagen later krijgt hij een belletje met het bericht dat de nieuwe werkgever afziet van het dienstverband. Er zijn teveel signalen die de collega’s ongerust maken.

 

De man vecht het ontslag aan via kantonrechter

De kantonrechter vindt het ontslag rechtsgeldig. Immers, er is een schriftelijke proeftijd. Het ontslag is definitief. Wel oordeelt de kantonrechter dat deze gang van zaken absoluut in strijd is met goed werkgeverschap. Vooral het feit dat de werkgever de nieuwe medewerker overvalt met de negatieve signalen vindt de kantonrechter zwaar wegen, zeker na de zorgvuldige sollicitatieprocedure. De werkgever wordt veroordeeld tot een schadevergoeding van 1 maandsalaris.

Meer over ontslag aanvechten

 

Dreigt voor u ontslag? Roep hulp in van ontslagjurist

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie